Home » , » Lutino Sultan Papağanı Cinsiyet Ayrımı

Lutino Sultan Papağanı Cinsiyet Ayrımı

Gönderen: Canan Öğretmen @ 19 Haziran 2018 Salı


1) SARI YÜZ MASKESİ

       Erkek lutino sultan papağanları, yüzünün tamamında sarı bir yüz maskesi taşır. Dişi lutino sultan papağanlarında bu sarı maske gaga etrafında ve daha az belirgindir. Yandaki fotoğrafta dişi lutino sultan papağanımızı görebilirsiniz.

Şaşkın'ın diğer paylaşımları #Şaşkınthebird

2) SARI KANAT BENEKLERİ

       Lutino sultan papağanlarında cinsiyet tayini ilk tüy dökümünden sonra en sağlıklı şekilde yapılabilir. Kuşunuz 1 yaş ve üzerinde ise cinsiyetini anlamak için kanadını açıp arkasından parlak bir ışık kaynağıyla bakın. Eğer aşağıdaki görselde olduğu gibi benekler varsa dişi yoksa erkektir. Yani; yetişkin erkek lutino sultan papağanlarının kanatlarına ışıkla bakıldığında bu sarı benekler görülmez. Dişi lutino sultan papağanlarında ise her dönemde bu sarı benekler bulunur.


       Sultan papağanınızın hem yaşından hem de cinsiyetinden emin değilseniz bu benekler size kesin bir sonuç vermeyecektir. Çünkü yavru erkek lutino sultan papağanlarında da bu sarı benekler görülecektir.

3) ÖTÜM / ÖTÜŞ

       Bunların dışında sultan papağanlarının tümünde 6 aydan itibaren cinsiyet tahmini ötümleriyle yapılabilir. Eğer melodik uzun ötümler yapıyor ve farklı tonlarda sesler çıkarıyor ıslık çalıyorsa erkektir. Tek düze ötüşü varsa dişidir. 

KESİN CİNSİYET AYRIMI İÇİN DNA TESTİ YAPILMALIDIR.
PAYLAŞ

Yazar: Canan Öğretmen

1 yorum :